Huisartsengroep Bredero

Verpleegkundig Specialist

Per 01-10-2021 is bij ons werkzaam Dhr. MSc. Steven Teunen, verpleegkundig specialist. Hij legt hieronder uit wat zijn beroep inhoud en welke klachten hij behandeld op het spreekuur.

 

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige met veel ervaring in de zorg, die na gespecialiseerde opleiding, nog een masteropleiding heeft afgerond. Net zoals een arts, is een verpleegkundig specialist zelfstandig bevoegd en bekwaam. Door taken over te dragen aan de verpleegkundig specialist kan de huisarts zich richten op andere zorgvragen. De verpleegkundig specialist werkt samen de assistent, praktijkondersteuner en huisarts.
 
Als verpleegkundig specialist behandel ik patiënten van jong tot oud met alledaagse klachten. Zowel acute als chronische lichamelijke en/of psychische klachten.  Net zoals de huisarts neem ik een anamnese af, doe ik lichamelijk onderzoek, beoordeel ik aanvullende onderzoeken, stel ik een diagnose en geef ik een advies of schrijf ik medicijnen voor. Ik werk zelfstandig en kan als het nodig is overleggen met de huisarts of medisch specialist.  
   
Ik heb een bijzondere interesse voor acute zorg en kindergeneeskunde.