Huisartsengroep Bredero

Coronavirus

Beste patiënt,

 

Het coronavirus heeft inmiddels al ernstige gevolgen teweeggebracht.

 

Wij allen moeten ons strikt houden aan de maatregelen die de overheid ons oplegt.

Wij beseffen dat dit ook voor u consequenties heeft.

 

De standaardcontroles en dingen die even kunnen wachten stellen we graag uit zodat we ons kunnen richten op de patiënten die ons direct nodig hebben.

 

Ik heb klachten, wat moet ik doen?
Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel direct de praktijk of huisartsenpost als u koorts of een koortsig gevoel heeft, hoest of moeilijk ademt.

Bent u jonger dan 70 en verder gezond? Blijf dan thuis bij de volgende klachten:
• verkouden, niezen
• hoesten, keelpijn
• lichte benauwdheid
• verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). Meet rectaal of via uw oor. Onder de tong en oksel meten geeft geen betrouwbare uitslag.


Bij bovenstaande klachten hebt u mogelijk het Coronavirus. U hoeft de huisarts niet te bellen behalve als u steeds zieker wordt, of steeds moeilijker ademt.
Door binnen te blijven voorkomt u dat u anderen besmet. Ga niet bij anderen op bezoek en ga zo min mogelijk naar buiten. U kunt wel kort naar buiten om boodschappen te doen. Hou dan het liefst 2 meter afstand van anderen en raak niemand aan. Heeft u 24 uur geen klachten meer? Dan mag u weer naar buiten.

 

We zullen patiënten met luchtwegklachten en andere klachten gaan scheiden van patiënten zonder luchtwegklachten. 
De huisarts draagt tijdens het luchtwegspreekuur beschermende kleding en houdt mogelijk wat meer afstand dan normaal. Dit luchtwegspreekuur is niet bedoeld om te bepalen of u het Coronavirus hebt, maar meer om andere (luchtweg)problemen, waarbij het Coronavirus niet geheel uit te sluiten valt, wel te kunnen beoordelen.

Let op, dit spreekuur is alleen op afspraak.

 

Voor meer informatie klikt u op onderstaande links:

 

Thuisarts.nl

Rijksoverheid.nl

Pharos.nl (ook informatie in het Engels, Turks en Arabisch)

RIVM.nl

 

 

Afgelopen week hebben we van de overheid te horen gekregen dat de maatregelen rondom het corona virus in ieder geval worden verlengd.

 

Graag willen wij u namens ons alle uitleggen wat dat betekent voor de zorg in onze praktijk.

De afgelopen weken zijn wij alleen open geweest voor dringende zaken die niet konden wachten.

Nu de maatregelen zijn verlengd kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over met welke klachten u wel bij ons terecht kunt of waarmee u zou moeten wachten. Helaas is deze vraag voor ons niet makkelijk te beantwoorden en hebben wij uw hulp hierbij nodig.

Aan de ene kant willen wij er alles aan doen om zo veel mogelijk de verspreiding van het corona virus te voorkomen.

 

Dit betekent dat wij zoveel mogelijk telefonisch proberen af te handelen, zo veel mogelijk afstand houden in de praktijk, en de zorg die nog enkele weken kan wachten, laten wachten.

 

Aan de andere kant kunnen sommige dingen niet uitgesteld worden. Bijvoorbeeld klachten die plotseling zijn ontstaan of verergeren. Is dat het geval? Of als u twijfelt of klachten nog enkele weken kunnen wachten, belt u ons dan voor overleg, want als het nodig is wordt u gezien, en anders zoeken we samen met u naar een andere oplossing.

 

Wellicht heeft u in de media gehoord over de vraag of ouderen en/of mensen met een kwetsbare gezondheid in het geval van een corona infectie een opname op de intensive care afdeling wel aan kunnen. Wij kunnen ons voorstellen dat u hiervan geschrokken bent. Of dat deze berichten bij u en uw dierbaren vragen opwerpen. Dit zijn belangrijke en soms moeilijke beslissingen waarin allerlei zaken moeten worden afgewogen. De website vinden we dan ook niet de beste weg om daarover te spreken. Dat doen we liever samen met u. Daarom, als u vragen heeft of erover wil doorpraten, neem dan gerust contact met ons op. Net als anders kunnen we dan samen met u kijken wat voor u in deze situatie de juiste keuze is.

 

Het zijn bijzondere tijden en onze praktijk werkt opeens op een hele andere manier. Dat is wennen voor ons maar ook voor u. Laten we elkaar helpen en met elkaar in gesprek blijven. Zodat we u ook in deze tijd de best mogelijke zorg kunnen geven.

U weet ons te vinden en samen kunnen we het redden.

 

Bekijk ook dit filmpje, ''Gezondheidsklachten? Blijf er niet mee lopen''

 

 

Terug naar overzicht