Huisartsengroep Bredero

Nieuwe praktijkregels door corona

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over met welke klachten u wel bij ons terecht kunt of waarmee u zou moeten wachten. Helaas is deze vraag voor ons niet makkelijk te beantwoorden en hebben wij uw hulp daarbij nodig.


Aan de ene kant willen wij er alles aan doen om zo veel mogelijk de verspreiding van het corona virus te voorkomen. Dit betekent dat wij zoveel mogelijk telefonisch proberen af te handelen, zo veel mogelijk afstand houden in de praktijk, en de zorg die nog enkele weken kan wachten, laten wachten.

 

Aan de andere kant kunnen sommige dingen niet uitgesteld worden. Bijvoorbeeld klachten die plotseling zijn ontstaan of verergeren. Is dat het geval? Of als u twijfelt of klachten nog enkele weken kunnen wachten, belt u ons dan voor overleg, want als het nodig is wordt u gezien, en anders zoeken we samen met u naar een andere oplossing.

 

Zoals u wellicht begrijpt kunnen wij tijdens het lichamelijk onderzoek in de spreekkamer de 1,5 meter afstand niet waarborgen. Mede hierdoor hebben wij een mondkapjesplicht binnen de praktijk. Mocht u onverhoopt geen mondkapje tot uw beschikking hebben, dan kunt u deze aan de balie kopen voor €0,50 (cash/pin).

 

 

Aangezien wij in de wachtkamer de 1,5 meter afstand moeten kunnen waarborgen tussen u en de andere patiënten, hebben wij minder zitplekken beschikbaar dan u gewend bent. Hierdoor is o.a. ook onze spreekuurcapaciteit minder.

 

Mede door de 1,5 meter regeling en de maximale bezetting voor onze wachtkamer vragen wij u niet meer aan de balie te komen voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept. U kunt ons hiervoor voortaan telefonisch benaderen. Mocht het u echt niet lukken ons telefonisch te benaderen, dan kunt u aan de balie komen tussen 8.00 en 12.00u.

 

Ook voor het ophalen van (verwijs)brieven en het inleveren van urine's kunt u aan de balie terecht tussen 8.00 en 12.00u.

 

Onze medewerkers hebben de spreekuren anders ingericht om u toch zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen. Hierdoor bieden wij tegenwoordig steeds meer telefonische afspraken of zelfs beeldbel afspraken aan. Dit heeft ook voor u voordelen, aangezien u dan niet helemaal naar de praktijk hoeft te komen. Dit werkt heel eenvoudig en wordt u t.z.t uitgelegd.

 

Om u zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen, vragen wij u wel om ons te blijven benaderen met uw vragen. Voor het maken van afspraken blijven wij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 11.00u. Voor overige vragen, bijvoorbeeld het aanvragen van een herhaalrecept, kunt u ons bereiken tussen 8.00 en 12.00 én tussen 14.45 en 16.45u.

 

 

Wij hopen op uw begrip voor deze bijzondere omstandigheden.

Terug naar overzicht