Huisartsengroep Bredero

In memoriam Gerard Stoop

 

  1959-2018

 

Afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat onze geliefde collega Gerard Stoop op 27 augustus j.l. is overleden.

Gerard is op 1 januari 2014 gestart als praktijkondersteuner GGZ, oftewel POH GGZ. Dit betrof destijds een nieuwe functie binnen ons gezondheidscentrum. Gerard heeft voorheen meerdere functies gehad

binnen de geestelijke gezondheidszorg en heeft uiteindelijk aan de wieg gestaan van de opleiding tot praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk.

Wij waren dan ook erg verheugd dat Gerard voor onze praktijk heeft gekozen en al snel zijn beroep als POH GGZ binnen ons centrum heeft opgezet en vormgegeven.

 

Zo was hij enorm ondersteunend voor ons, huisartsen. Patiënten, vaak met problematiek in de geestelijke sfeer, konden na verwijzing door de huisarts bij Gerard terecht. Met zijn deskundigheid en empathie wist hij velen door problemen heen te loodsen, te luisteren, te coachen, te adviseren, te overleggen met andere disciplines, of soms weer verder door te verwijzen.

Hij bood mensen een warme en veilige omgeving waar ze gehoord werden; velen keken dan ook uit naar een consult bij hem in de spreekkamer, of naar zijn huisbezoek.

Behalve de geweldige inzet voor zijn patiënten, heeft Gerard veel betekend voor het gehele team. Hij was erg geliefd, had goede contacten met ons allemaal, bleef opgewekt, had altijd een luisterend oor en was oprecht geïnteresseerd. Een ieder van ons heeft zo zijn of haar speciale momenten met Gerard beleefd.

 

Wij zijn dan ook intens bedroefd dat we veel te vroeg van hem afscheid hebben moeten nemen. We zullen zijn deskundigheid en innemende persoonlijkheid enorm gaan missen. Tegelijkertijd zijn we ongelooflijk dankbaar en trots dat wij met hem hebben mogen samenwerken; Gerard heeft ons hele team van Gezondheidscentrum Bredero verrijkt.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen; we wensen hen veel kracht om dit grote verlies te dragen.

 

 

Alle medewerkers van Gezondheidscentrum Bredero

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht